Sorry Sorry P.)

June 8, 2009 at 3:54 pm (Hiburan+Vidz+Songz)

cool rock version of sorry sorry by Royal Pirate. Original song by Super Junior

xdak mood nk wat keja..br blk bcuti muahahaha…

Advertisements

Permalink Leave a Comment

Mamat Hensem..

October 16, 2008 at 7:15 pm (Activity)

Nampaknyaa saya sangat rajin mengupdate blog… Internet kat sini sangat laju… So, dr tido baikla saya update blog kan..

Baiklah.. Hari akan dipaparkan lelaki biasa di Korea.. Tiada influent hero-hero yg comel itu.. So, kawan-kawan umah saya bleh laaa pilih.. Uhuhuuu

Cikgu Korea.. Bermain gendang dgn machoonyee..

Cikgu Korea.. Bermain gendang dgn machoonyee..

Mamat Korea yg agak miang.. Asik melambai ke arah kami.. Wpon ade wife disebelah.. Ohohohooo

Mamat Korea yg agak miang.. Asik melambai ke arah kami.. Wpon ade wife disebelah.. Ohohohooo

Urmmm... Remaja Korea....

Urmmm... Remaja Korea....

Baby Korea...

Baby Korea...

Pakcik Korea...

Pakcik Korea...

Mereka sume slim.. Tak gemuk pon kan.. Even pakcik tangkap ikan pon slim.. Ermmmm…  Mungkin disebabkan pemakanan mereka yg tak de goreng2 dan santan membuatkan mereka slim-slim…

Klah.. Tuh jek utk kali nih.. Arini saya telah berjalan kaki dgn kasut tumit saya sejauh 1 km lebih.. Sakit amat kaki nih… 😦

p/s: Arini dah 4 hari dah.. Tinggal 6 hari lagi nk balik Msia.. Yeayyyy…

Permalink 4 Comments

An-Neyoung-Ha-Sayoo

October 15, 2008 at 6:45 pm (Activity, Suke-suke)

Post ni khas buat kawan-kawan saya yang fanatik korea.. Dedikasi buat Nad n Deqja…

Alhamdulilah saya telah selamat mendarat di lapangan terbang Incheon pada kira-kira pukul 8.30 pagi waktu tempatan.. Cuaca sangat baik dan suhu pada ketika itu sekitar 11darjah Celcius..  Sangat penat dah time tuh.. Kapal ade bergegar2 skit membuat kepala saya sakit dan tak bleh tido..

Pas sampai kami terus ke Gwangju, tempat latihan.. Jauhnya lebih kurang 500km.. Mcm KL ke Penang kot.. Jauh bangat.. Letih takyah cakap laa kan.. Pastu benti mkn kat RNR dia.. Time nih sejuk gak… Windy n dah nk nampak permulaan musim luruh.. Pokok semua dah start merah-merah…

Nmpk tak daun pokok dah merah-merah.. Autumn in My Heart...

Nmpk tak daun pokok dah merah-merah.. Autumn in My Heart...

Lunch Time... Kimchi...!~~

Lunch Time... Kimchi...!~~

Nih lunch pertama kat Korea tuh.. Ikan ntah ape dibakar, mkn ngn nasi mcm nasi dagang tuh.. Kira oklaa.. Tp lepas dah tiga hari kat sini saya nk mkn pedas.. Walaupon kat Korea nih, diorg sume mkn pedas, tp tak mcm pedas kat Msia.. Waaaaaa… Saya nk mkn sambal… Hari masa makan pon paksa jek.. Dah mula rasa mual… Uishhh… Saya nk mkn asam pedas… Bleh tak tolong poskan… Ehehehehe

Lepas kelas amik gmbr jap... Time ptg2 cam nih tak sejuk sgt...

Lepas kelas amik gmbr jap... Time ptg2 cam nih tak sejuk sgt...

Masa pagi sgt sejuk.. Kene berbungkus.. Berasap2...

Masa pagi sgt sejuk.. Kene berbungkus.. Berasap2...

Itu jek utk kali nih.. Saya nk gi mandi.. Tiap2 malam pon ade meeting.. Ayoooo… Tp, sbg urus setia rombongan kali nih.. Saya rasa happy sbb kumpulan saya kali nih tak banyak kerenah… Alhamdulilah… Makanan pon takde masalah setakat nih.. Sbb sblom pergi saya sangat risau sbb bawak pegawai2 senior jauh2 mcm nih.. Saya dah laa takde experince lagi.. So, takut kalu tak dpt memuaskan hati merekakan.. Tp, stakat nih oklah… Kawan-kawan, doakan saya selamat pulang yerk… N.. Korang bleh potong sudu dr list korang.. (oooo yeaaa… list dah ilang.. tp saya still ingat lg laaa…)… Mmmmm.. Hanbok pon sgt mhal kat sini.. So, sila cancel tuh dr list yerk… Apronn kat sini sgt comel, tp tak beli lg… Nnt saya beli kat Seoul.. Sana lg murah… 🙂

)

Sudu n chopstick untuk my housemates... 🙂

p/s: Mamat korea mmg sgt tinggi n sume pon slim.. Tak pernah lg tgk mamat korea ade tummy besar2 tau.. N td masa gi lawatan samsung byk mamat korea ensem.. Korang nk yg mana satu.. Ahahhahhaaa…

Permalink 5 Comments

Selamat Berpuasa!!~

August 31, 2008 at 9:12 pm (Uncategorized)

ye ye..kami tahu..kami dh lama x update…sorry sengaja! hehe…

Td baru je tengok atuk yg femes kat tv. Beliau (hormat sket..orang tua…) mmg femes..dr kecik mmg die je..x de orang lain…satu Malaysia ternanti-nantikan kemunculan beliau….kemunculannye dinantikan 3 kali setahun….puasa, raya aidilfitri, raya haji…Intonasi beliau pun same je dari dulu…Atuk tu umumkan esok (Isnin, 2 September 2008), puasa…Ok, Thanks ye atuk!!Kite jumpe lagi lebih kurang sebulan dr sekarang…

Kawan-kawan semue…

Selamat menyambut ramadhan al-mubarak! Selamat berpuase!

Kami di houseno20 ingin meminta maaf kpd kawan-kawan semue sempene ramadhan ini..

Kpd sesiape yg nak belanje atau menjemput kami berbuke puase…sile la..jangan segan silu…hehe

Maaf, jangan mengharap kami menjemput anda berbuke puase di houseno20, rumah kami rumah bujang…x ade ape2 pun..hehe

OK..jangan puase yang yok, pagi-pagi bukak periuk!

Semoga ramadhan kali ini lebih baik, bermakna dan barakah dari yang sebelumnya!Jangan lepaskan peluang untuk rebut pahala di bulan ramadhan…Allah buat ‘sale’ pahala pada bulan ni!!!

Permalink 13 Comments

yeayyy!!!

July 29, 2008 at 4:03 pm (Uncategorized)

uishhh sgt lama tak updet..smua dok pakat bz ja..btn la kursus la..shell la..meh nk upload gmbr2 trip to tganu bln lps..bln lps tuh..baru nk updet hr ni huhu..

kul 4pg seisi umah memulakan pjlnn ke tganu..diketuai oleh enche ayu selaku driver yg bsemangat..suasana mlm sgt gelap tp jd x gelap sgt sbb ada lampu jln..

view dr dlm keta miss driver

view dr dlm keta miss driver

mcd yg xdak breakfast kul 4 pg..tipu2..pulangkn duit kami..

 Sampai Kemaman dlm kul 10 ka 11 ntah..lmbt sbb pi round Kuantan..nk jejak kaki ja pon..at least klu ada org tanya blh ngaku dgn bangganya “aku dh pi Kuantan” huhuh…gmbq kt sg kuantan tu xdak plak kt aku..mana ntah ilang..smpi kemaman trus pi pasar pagi (btul ka pasar pg?)..beli mknn utk sarap..

kuih apa kwn2?? kuih tokyo!!!

Antara haiwan peliharaan yg blh didapati di umah miss driver.. 
brader bing

brader bing

aksi manja cik yam (pose maut gitu siap angkat2 kaki lg)

aksi manja cik yam (pose maut gitu siap angkat2 kaki lg)

 ptg tuh pi cherating mandi laut..kunun2 xnk mandi..nk main air ja..last2 smua terjun..wpon air surut tp tetap best..sempatla org tuh blajaq apung bdn wpon ada yg xbjaya..

                             “5 budak itam
                              pegi mandi laut
                              satu xblh terapung
                              tinggai lg 4
                              o yeah!!! ” 

welcome to d' monica bay

welcome to d' monica bay

soknya siap2 pi pasar payang..3 jam prjlnn..smua dh xlarat huhuu..pastu enche atul nk benti beli air tepi jln..tau x air apa? kaler ijau tp bukan tebu..mahal tp bukan coke..sejuk tp bukan eskrem..

  

ni diaa...air nira a.k.a XO hohoho...

ni diaa...air nira a.k.a XO hohoho...

 kt pasar payang xsempat amik gmbq..sebok shoppg huhu…sama kes masa kt pasar mlm kpala batas dulu hoho..

hasil dr pasar payang

hasil dr pasar payang

cuba cr ralat pd brg2 dlm pic nih huhu...(khas wat enche atul)

cuba cr ralat pd brg2 dlm pic nih huhu...(khas wat enche atul)

 

masjid kristal

masjid kristal

 ni ja yg sempat diupdet..next trip xtau lg bila..masih dlm perancangan..lps raya kot..

Permalink 11 Comments

Counting Days…

June 23, 2008 at 12:15 pm (Activity)

Hari minggu yang lalu, merupakan hari minggu yang busy buat penghuni umah no 20.. Sabtu n ahad kami berulang alik ke Senawang for majlis nikah and majlis bersanding Puan Mizah.. Housemate kami yang terchinta Puan Hamizah Razah telah sah menjadi isteri kepada En Mohd Faiz pada 21 Jun 08…

Pics untuk kedua-dua majlis akan diupload dlm masa terdekat…

3 more days to go.. We’re planning our second trip together as housemates… Kali ni  kami akan ke pantai timur plak.. Yeaaayyyy…

Permalink 5 Comments

nanti…

June 19, 2008 at 1:07 pm (Uncategorized)

semalam..balik rumah..
tengok bilik dh kosong sikit…
waa…rasa sedih…
hamizah razak dh pindah kuar…
so..entry ni ditulis as a tribute to mizah, who is leaving us to start her new life..

nanti…..
dh x kan ada orang turun tangga kuat2 kat houseno20…houseno20 macam nak roboh bila mizah trn tangga…

nanti….
houseno20 akan kurang riuh…dh x de orang nak gaduh dengan deqja..

nanti….
dh x de orang yang nak menyebuk kat dapur jadik tukang rasa…kononnya dia yang memasak hari tu…

nanti….
dh x de orang yang perasan berani….padahal die yang paling penakut!!! especially bile tengok iklan cite seram kat tv…iklan je ok!!

nanti….
dh x de orang nak bawak balik ayam golek kat kitorang!!

nanti…
dh x de orang nak teman saya pegi tengok baby smurf yang comel!!

hamizah razak!! we’ll be missing you!!!!

Permalink 8 Comments

Tag Dr Puan Dila…

May 20, 2008 at 4:19 pm (Uncategorized)

Puan Dila sudah bising bila HouseNo20 mau buat tag dia… Jd, sbb saya free saya buat laa tag tersebut… (Untuk makluman jawapan adalahberdasarkan pandangan individu bukan pandangan dari semua tuan blog ini.. Uhuhuhuu)

5 hadiah yang kami mahu dan kenapa nak 5 hadiah tersebut.

Byk nyee kene pikir.. For the time being kami nk oven.. Sbb kami nk buat cupcakes… Sape nk hadiahkan…??

Sape tag kami?

DiLanun

5 impressi mengenai beliau.

Saya (atul) bukan laa org yg sesuai untuk menjawab soklan nih… soklan nih harus di jawab oleh cik nad yg lebih mahir untuk mengimpressikan beliau.

Perkara paling memberkas dia pernah lakukan.

Jawapan sama dengan di atas.

Most loved invention

None for the time being…

What I despise so much

None for the time being…

5 orang yg kene tag.

Sesiapa saja…

Permalink 19 Comments

Sambungan.. Penang Trip..!!~

May 20, 2008 at 12:05 pm (Activity, Suke-suke)

Sambungan kepada post yang terdahulu.. Atas desakan kawan-kawan (esp pn pinut ngn cik mizah…) sy update laa entry terdahulu.. Gambar-gambar semasa dr trip Penang aritu..

Sebelom kita org pusing-pusing di Pulau Pinang, kami dibawa oleh Cik Dikija untuk melawat orang kampungnye di Kg Pajak Lagu Pajak Song..

Hamster comel yg asik mau tido saja.. Nih di umah mak cik dikija..

Selepas dah puas melawat kampung, kami terus ke Pulau Pinang.. Singgah tesco jap amik Cik Cher.. Time kasih Cher sbb sudi jd tourist guide kitorg…

Jambatan Pulau Pinang..

After that kitorg straight to Bukit Bendera.. Nasib baik tak ramai sgt org, naik trem kol 1.30.. Punyala slow sgt itu trem smp Cik Nad sempat tido jap.. Uhuhuhu…

Tiket Trem Bukit Bendera…

View dr Bukit Bendera…

Antara aktiviti yg boleh dicuba di bukit bendera adalah merentas jambatan gantung.. Sy tak berapa pasti plak berapa jauh jambatan tersebut, cuma kalu dr permulaan ker hujung jambatan mengambil masa dlm 20-30 minit.. Bergantung kepada kelajuan.. Jambatan tuh sgt tinggi, n menakutkan jugak.. nasib baik cik mizah tak ikut.. kalu tak mesti nangis-nangis.. Uhuhuhuum

Sangat jauh.. siap ade tempat rehat lagi…

Jambatan di tengah-tengah utan.. Sangaaattt tinggi….

Selepas penat mendaki Bukit Bendera dan Jambatan Gantung, kami gi makan di Padang Kota.. Betul ker tempat tuh nama Padang Kota.. Tak ingat laa. Selepas tuh kami ke Muzium Toy yang takde ape2.. Sgt busan dan membazirkan duit kami saja.. Lepas tu, kami ronde2 di Batu Feringgi… Lebey kurang kol 8 malam anta Cher balik ke Tesco dan terus balik ke Kepala Batas… Sblom tuh sempat jugak makan Mee Udang yg pehmes di Sunagi Dua… 🙂

Muzium Toy yang takde ape2… Just mainan kecik2 jek..

Hari last, sebelom berangkat balik.. Kami sempat buat seisi bergambar di bendang yang sangat luas dan cantik.. Masa tuh dah pukul 11.30 pagi, matahari sgt terik… Tp, tak mematahkan semangat utk bergambar… Pepatung jugak sgt byk time tuh…

Pepatung berterbangan di sawah padi…

Antara aksi-aksi di sawah padi….

Berjalan-jalan di batas… Ade helikopter skali tuh.. Uhuhuhuuu

Lari-lari di batas… Main kejar-kejar ke tuh??

Jom menari chak pong di tengah bendang… Lalalalalaaa…

Dah panjang dah entry pasal trip to penang.. Sy pon dah penat mengupload pic… Apepon, best sgt gi penang arituh… Tp, paling best dapat gi bendang.. Saya nk gak ade umah kampung di tepi sawah.. Nyaman jek rasa.. Uhuhuu… Saja jek buat ayat yg mengundang kontrovesi… Klah.. Smpi tuh jek citer pasal gi penang..

Ohhh yeee.. Sebelum terlupa… Dikija.. Saya nk resepi nasi daging mak kamu yg sedap tuh.. Nnt kita bleh try kat umah.. Ngn sambal asam yg sedap tuh gak.. Asik terbayang2 jek nasi daging yg sedap itu.. Nyummmnyummm… 🙂

Permalink 12 Comments

Trip to Penang..!!~

May 14, 2008 at 5:12 pm (Activity)

On the way to Penang...

Lebuhraya Utara – Selatan.. Penang Here we come…!!~

10 Mei 2208… Kami semua bangun dengan hati yang berkobar-kobar.. Seluruh sel dalam badan kami dah melonjak-lonjak kegembiraan disebabkan nk ke Penang.. Yahoooo!!~… Hari yang dinanti telah tiba.. Walaupon semua tido lambat mlm sebelumnya, itu tak mematahkan semangat kami… Kami bertolak lebih kurang pada pukul 2.30 ptg…

Barang-barang untuk bercuti.. Bantal peluk+ makanan..

Pemandu berhemah.. Tidak melebihi had laju.. 100 km/j.. Ehehehe (CK Dj.. Kete hang dah melebihi kelajuan yg sepatutnya…)

Kami sampai di Kepala Batas dlm kol 7.30 p.m… Terus ke Pasar Malam Kepala Batas… Waaa.. Bestnyeee… Banyak sangat makanan yang dijual, dah laa harga sangat murah.. Nasi Ayam just RM 2.50.. Bayangkan betapa murahnye… Kami borong bermacam-macam jenis.. Malam itu kami makan dengan puasnye.. Mak cik pon smp terkejut tgk kitorg beli sgt banyak makanan… Takde plak pic di pasar malam tuh, sbb terlalu asik membeli.. Buat rakan-rakan yang nk gi melawat Penang, singgah-singgah laa ke Pasar Malam Kepala Batas, setiap ari Sabtu.. Mcm-mcm makanan yg dijual di sana.. Harga pon sgt murah.. (ehehhehe.. mcm pengacara jln2 carik mkn plak)..

Urrmmm… Nih baru citer pasal perjalanan pergi.. Banyak lagi nk kene update.. Tp disebabkan byk keje, saya akan update lg bila ade masa.. Cik-cik lain di umah no 20 di persilakan update kalu ade masa..

Post ini akan diupdate lagi di masa akan datang..

Sebelum terlupa.. Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Guru (16 Mei) buat semua guru di Malaysia.. Tanpa guru, siapalaa kita… 🙂

Permalink 9 Comments

Next page »